marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 ianuarie, 2016

vlad-plahotniuc-1365404828Vlad Plahotniuc (foto) este candidatul oficial al PDM la funcția de prim-ministru. Declarațiile au fost făcute de către liderul formațiunii Marian Lupu după întrevederea cu șeful statului, notează UNIMEDIA.

„Am adus la cunoștință șefului statului decizia Biroului permanent al partidului de a-l desemna pe domnul Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Domnul președinte ne-a spus că are timp până mâine să se gândească”, a menționat Marian Lupu.

Pe fondul negocierilor politice, la Chișinău s-au desfășurat miercuri două manifestații, una pro, alta anti-Plahotniuc.


Președintele Republicii Moldova este obligat să accepte o propunere de premier formulată de majoritatea parlamentară. Președintele Timofti îl desemnase anterior pe Ion Sturza să formeze guvernul, după demiterea în Parlament a guvernului Streleț.

Parlamentarii moldoveni au boicotat ședința votului de investitura, astfel că Ion Sturza și-a depus mandatul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Republica Moldova a rămas fără guvern pe 29 octombrie 2015, o moțiune de cenzură împotriva guvernului Streleț fiind votata de 65 dintre cei 101 parlamentari de la Chișinău. Printre cei care au votat moțiunea s-au numărat și parlamentari PD, care la acel moment făcea parte din coaliția guvernamentală.

Un candidat desemnat de președinte pentru funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: