joi

13 iunie, 2024

18 iunie, 2012

Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Toader Paleologu au anunţat că vor depune, la Consiliul Naţional de Conducere, o moţiune pentru Convenţia Naţională din 30 iunie, acest lucru însemnând, de fapt, intrarea în cursa pentru posturile de conducere a partidului.

„Colegiul Director al PDL a decis să propună Consiliului Naţional de Conducere (convocat pentru marţi 19 iunie) organizarea unei Convenţii Extraordinare a partidului peste 2 săptămâni. Colegiul a refuzat – cu 36 de voturi la 14 – soluţia unui Directorat stabilit prin compromis pentru 6 luni. Dacă nu e compromis, atunci e competiţie. Ea va avea loc pe 30 iunie. Alături de Monica Macovei, Sever Voinescu şi Toader Paleologu vom căuta să iniţiem o moţiune care să adune aleşi locali şi naţionali în jurul ambiţiei de a spori credibilitatea publică a PDL. Într-adevăr, dacă nu acum, când?”, scrie Cristian Preda, luni, într-o postare pe blogul personal.

Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Democrat Liberal va avea loc marţi, la ora 11,00, la Palatul Parlamentului.


Propunerea care va fi înaintată CNC va fi aceea de organizare a unei Convenţii extraordinare a PDL pe 30 iunie, la care să fie aleasă noua structură de conducere şi preşedintele formaţiunii, după cum a hotărât duminică Colegiul Director Naţional al partidului.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat duminică, la finalul CDN, că a fost aprobată derogarea de vechime pentru cei care vor să candideze la funcţiile de conducere din partid, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: