vineri

19 aprilie, 2024

18 mai, 2020

Antiviralul Remdesivir, produs de compania americană Gilead, va primi în următoarele zile o autorizaţie iniţială de punere pe piaţă ca tratament împotriva Covid-19, a anunțat luni, directorul executiv al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), Guido Rasi.

„S-ar putea ca o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă să fie emisă în zilele următoare”, a declarat Guido Rasi, în cadrul unei audieri în Parlamentul European de la Bruxelles, conform CNBC.

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat deja uzul compasional al Remdesivir, care permite administrarea acestuia înainte de autorizarea sa oficială.


Directorul executiv al EMA a mai spus că alte posibile tratamente împotriva Covid-19 ce pot fi disponibile rapid sunt cele bazate pe anticorpi monoclonali, care pot neutraliza noul coronavirus SARS-CoV-2.

Studiile arată că antiviralul care a eșuat în tratarea Ebolei, eficient în unele cazuri de Covid-19

Antiviralul experimental Remdesivir a fost creat după 2010 pentru a combate Ebola, însă ultima fază a studiilor clinice a demonstrat că avea o eficiență redusă, comparativ cu alte medicamente testate.

El a fost utilizat în pandemia cu noul coronavirus și cel puțin două studii au confirmat că ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid. A devenit tratament standard pentru Covid-19 în SUA, la sfârșitul lunii aprilie.

Bolnavii cu Covid-19 trataţi cu Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31%, comparativ cu cei care au primit placebo și a redus perioada medie de recuperare, de la 35 la 11 zile.


Rata medie a deceselor în rândul pacienților în stare critică a fost de 8% în cazul celor tratați cu Remdesivir, față de 11% la cei cărora li s-a administrat tratament placebo, potrivit The Guardian, rezultate considerate de Anthony Fauci ca fiind ”extrem de importante”.

Nu este un remediu total pentru noul coronavirus, iar medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

Reamintim că, deocamdată, nu există un medicament special pentru Covid-19 și sunt testate mai multe antivirale, până la dezvoltarea unui produs cu eficiență crescută.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: