miercuri

21 februarie, 2024

5 februarie, 2024

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit The Guardian.

Diagnosticul a fost pus recent în timp ce monarhul, în vârstă de 75 de ani, se afla sub tratament la London Clinic pentru o prostată mărită benignă.

Declarația Palatul Buckingham

Într-o declarație, Palatul Buckingham a anunțat:


„În timpul recentei proceduri spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată îngrijorătoare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii i-au sfătuit să amâne sarcinile publice.

Pe tot parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de afaceri de stat și de documente oficiale, ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente în spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil.

Maestatea Sa a ales să-și împărtășească diagnosticul pentru a preveni speculațiile și în speranța că va ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer.”


Palatul Buckingham nu a dat publicității alte detalii în această etapă.

Regele a început tratament ambulatoriu

Se presupune că regele i-a informat personal pe fiii săi, William și Harry, pe soră și frați – Prințesa Regală, Ducele de Edinburgh și Ducele de York – despre diagnosticul său.

Ducele de Sussex vorbise cu Regele despre diagnosticul său de cancer și urma să călătorească în Marea Britanie pentru a-l vedea în zilele următoare, a declarat o sursă apropiată lui Harry.

Se înțelege că diagnosticul nu este de cancer de prostată, în lumina diagnosticului său separat de mărire benignă a prostatei. Se presupune că regele s-a întors la Londra de la Sandringham luni dimineață pentru a începe tratamentul în ambulatoriu.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: