marți

18 iunie, 2024

11 septembrie, 2016

refugiatiUn număr de 20 de imigranţi sirieni, iranieni şi irakieni, printre care şi 7 copii, au fost prinşi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încercând să treacă ilegal în Ungaria.
Printre cei prinşi se află și refugiați care au mai fost opriți să treacă spre Occidentul bogat, potrivit unor surse Mediafax.

Cei 20 de migranţi au fost prinşi pe câmp, între localităţile Peregu Mare şi Pecica, din judeţul Arad, la circa 20 de metri de graniţa cu Ungaria, de către un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră şi jandarmi.

Surse din cadrul Poliţiei de Frotieră au declarat pentru Mediafax că unii dintre migranţi au mai fost prinşi, şi altă dată, încercând să treacă ilegal din România în Ungaria.


Aceste persoane declanșaseră în România procedura de solicitare de azil și erau cazate la Centrul pentru migranţi şi străini din Timişoara.

Reamintim că în ultimele luni a crescut numărul imigranților care încearcă să traverseze România, venind din Serbia sau Bulgaria, pentru a ajunge în Europa de Vest.

Pentru a face față intrărilor tot mai numeroase dinspre Serbia, România a stabilit în august măsuri suplimentare de siguranțăla frontiera de sud-vest a României – județele Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș.

În zonele respective, polițiștii de frontieră sunt sprijiniți de jandarmi și polițiști de la inspectoratele județene. Echipele vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu, iar un elicopter va executa misiuni de supraveghere aeriană, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.


Efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde.

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: