duminică

29 mai, 2022

Reforma fiscală propusă de Casa Albă a fost aprobată de  Camera Reprezentanților SUA. Reduceri de taxe de 1,5 trilioane de dolari

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2017

Camera Reprezentanților SUA a aprobat cea de-a treia revizuire a impozitelor în trei decenii, prima realizare legislativă importantă a mandatului președintelui Donald Trump.

Legea implică reduceri de impozite pentru companii și indivizi de circa 1,5 trilioane de dolari și urmează să fie supusă dezbaterii Senatului, unde membrii ai partidului președintelui au propria variantă care diferă mult de cea a acestuia, potrivit New York Times.

Camera a aprobat rapid legea, la două săptămâni după publicarea proiectului, fără măcar o singură audiere privind documetul de 400 de pagini și în ciuda obiecțiilor democraților și a 13 deputați republicani.


Viteza cu care Camera aprobat o rescriere semnificativă a Codului Fiscal al SUA a uimit pe mulți în Washington, care au urmărit cum eforturi legislative anterioare au sucombat în Congres, scrie cotidianul american.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Este o combinație de manevrabilitate legislativă și necesitate politică. Rezultatul este o legislație de referință care se deplasează la o viteză ridicată. Este o realizare monumentală”, a spus Ken Spania, fostul oficial al Comitetului Republican al Congresului Național, care acum se ocupă de chestiuni fiscale

Republicanii nu își pot permite „repetarea catastrofei” privind pachetul legislativ privind sănătatea, în cadrul căreia Parlamentul a reușit în luna mai să adopte un proiect de lege de abrogare, iar Senatul nu va putea să-l dezbată.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: