joi

25 aprilie, 2024

8 septembrie, 2018

Cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că Germania își va reduce datoria publică și va investi în ocuparea forței de muncă și în infrastructură, pentru a-și consolida creșterea economică și pentru a se pregăti pentru orice declin, anunță Reuters.

În seria de transmisii video săptămânale transmise pe Internet, cancelarul Merkel a spus că guvernul va construi bugetul pe 2019– asupra căruia parlamentul german va organiza dezbateri săptămâna viitoare- astfel încât prioritate o vor avea investițiile ajutorarea celor care sunt șomeri de mult timp să reintre în piața muncii, obiectivul pe termen mediu declarat fiind acela de a coborâ spre zero rata șomajului în Germania până în 2025.

Germania, cea mai mare economie europeană traversează o perioadă de creștere economică sustenabilă, în care rata șomajului este de 5,2%.


Institutul german Ifo a revenit săptămâna aceasta asupra previziunii de creștere economică a Germaniei în 2018, actualizând-o în urcare, la 1,9%, de la 1,8%. Datele economice la zi arată însă că industria germană este afectată de politicile protecționiste aplicate de președintele Donald Trump.

Angela Merkel, citând ”foarte bune venituri ale statului încasate din impozite și taxe” în acest an, a anunțat că planul guvernului este acela de a investi în re/construcția de drumuri, căi ferate și infrastructură digitală, în paralel cu reducerea datoriei publice, la 60%, de la 64% din PIB cât era aceasta în 2017.

”Ne pregătim pentru momente când economia ar putea să nu mai înregistreze performanțe atât de bune, deci investim, încercând să prelungim cât mai mult posibil perioada de revenire economică”, a declarat Angela Merkel.

Der Spiegel, citând date ale Ministerului german de Finanțe, a anunțat că în prima jumătate a anului 2018 guvernul avea un excedent bugetar de 10 miliarde euro.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: