vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 decembrie, 2020

Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-Covid, potrivit colonelului dr. Valeriu Gheorghiță (foto), care conduce campania de vaccinare

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-o intervenție la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că, în cazul copiilor, nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.


La şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii – transport în comun, parc sau alte activităţi, a adăugat oficialul citat.

Desfășurarea cursurilor în școli a fost suspendată începând cu data de 9 noiembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, și toți elevii din țară fac cursuri online.

Vaccinarea ar urma să înceapă în 27 decembrie, în spitalele de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

Vacanța de iarnă începe miercuri, 23 decembrie, pentru preșcoilari și elevi, și durează până 11 ianuarie. Săptămâna de vacanță dintre semestre este programată între 30 ianuarie și 7 februarie 2021, iar semestrul al doilea  va începe luni, 8 februarie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: