Redactorul-șef și trei colaboratori din Turcia ai grupului media rus Sputnik au fost arestați, pe fondul tensiunilor dintre Ankara și Moscova - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Redactorul-șef și trei colaboratori din Turcia ai grupului media rus Sputnik au fost arestați, pe fondul tensiunilor dintre Ankara și Moscova

1 martie, 2020

Poliţia din Istanbul l-a reţinut duminică pe redactorul-şef al site-ului în limba turcă al grupului media rus Sputnik, finanţat de Kremlin, pe fondul tensiunilor tot mai mari între Ankara şi Moscova, potrivit Agerpres.

Duminică dimineaţă, trei colaboratori ai site-ului fuseseră deja arestaţi la Ankara.

Potrivit unui anunţ făcut de Margarita Simonian, redactorul-şef global al grupului, pe Telegram, mai mulţi ‘bătăuşi’ au intrat în locuinţele unor jurnalişti la Ankara pentru „a-i ameninţa şi a le striga că şi-au trădat patria pentru că lucrează pentru ruşi”.


„Grupuri organizate de persoane au atacat simultan apartamentele celor trei angajaţi ai noştri de la Ankara. În fiecare grup erau circa zece persoane”, a adăugat sursa citată.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a făcut apel la autorităţile turce să „intervină şi să asigure securitatea jurnaliştilor de la media ruse” din ţară.

Conform filialei din Turcia a organizaţiei Reporteri fără Frontiere, cele trei persoane, doi jurnalişti şi un traducător, s-au dus la o secţie de poliţie pentru a depune plângeri în legătură cu atacurile, însă poliţiştii le-au răspuns că îi „căutau” pentru a-i interoga „în legătură cu un articol”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform presei turce, articolul respectiv este intitulat „‘Provincia furată’: de ce Turciei i s-a oferit o bucată din Siria de către Franţa în urmă cu 80 de ani’. Articolul vizează Hatay, o regiune „oferită Turciei în 1939 după un referendum controversat”, afirmă Sputnik.


OSCE a „condamnat” pe Twitter „ameninţările şi tentativa de atac” asupra jurnaliştilor Sputnik din Turcia şi „a făcut apel la autorităţi să asigure securitate corespondenţilor de presă străini”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr