luni

23 mai, 2022

Redactorul-șef al blogurilor Sputnik și Pogrom a murit după o cădere de la etaj

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 decembrie, 2021

Yegor Prosvirnin, redactorul-şef al blogurilor Sputnik şi Pogrom, a murit în 27 decembrie după ce a căzut de la etajul 5 al unei clădiri din capitala rusă.
Prosvirnin a fost un naționalist rus care a susținut anexarea Peninsulei Crimeea și ostilitățile din Donbas, dar care ulterior a prezis colapsul Rusiei după un război civil și care l-a criticat în repetate rânduri pe președintele pe Vladimir Putin, a murit după ce a căzut pe fereastră, de la etajul cinci al unui imobil din Moscova.

Yegor Prosvirnin, 35 de ani, din Vladivostok, a fost găsit gol „sub ferestrele unei clădiri rezidențiale” pe strada Tverskaya din centrul Moscovei pe 27 decembrie. Potrivit presei locale citate de Daily Mail, el a murit înainte de sosirea ambulanței, iar soția sa Marina Urusova a confirmat ulterior decesul.

Conform agenţiei ruse de ştiri TASS, care citează surse din cadrul organelor de anchetă, jurnalistul ar fi fost în stare de ebrietate şi sub influenţa drogurilor la momentul incidentului.


TASS mai transmite că înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, fiind chemată şi o ambulanţă pentru el.

„Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, conform datelor preliminare, fiind sub influenţa drogurilor şi a intoxicaţiei alcoolice. TASS anunță că Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat de la balcon lucruri şi a spart mobilă.

Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală.

Sputnik şi Pogrom au fost lansate în 2012 și au sprijinit în primă fază ambițiile liderilor Rusiei. Ulterior, publicațiile online au militat pentru proclamarea Rusiei drept stat naţional al poporului rus şi pentru adoptarea standardelor şi principiilor de bază europene: democraţia, egalitatea tuturor în faţa legii, separarea puterilor şi a principiului „statul este pentru ruşii, nu ruşii pentru stat”.


În 2017, publicaţiile sale au fost incluse de Roskomnadzor în lista celor interzise în Federaţia Rusă.

În 2018, și ziaristul rus de investigații Maxim Borodin, care a scris despre moartea mercenarilor de la Wagner Group în Siria, a murit după ce a căzut de la etajul patru al clădirii în care locuia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: