vineri

21 ianuarie, 2022

Rectorul Universității Oradea, reținut de DNA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2016

constantin bungăuRectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău (foto), a fost reținut de procurorii DNA, în noaptea de marți spre miercuri, din cauza unui concurs aranjat pentru promovarea ilegală pe postul de profesor a uneia din persoanele acuzate în dosar.

Au mai fost reținuți, potrivit Agerpres, Floarea Chipea – fostul decan al Facultății de Științe Socio-Umane, preotul Marin Dindelegan, de la Parohia Ioșia, și soția sa, psihologul Camelia Dindelegan, profesor universitar.

În dosar, cele patru persoane sunt acuzate de luare și dare de mită și trafic de influență, pentru că au aranjat concursul de promovare a Cameliei Dindelegan în gradul de profesor.


Alte cazuri în care au fost acuzate de DNA cadre universitare:

Doina Azoicăi – decanul Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, și Ionela Lăcrămioara Șerban – prodecan, au fost trimise în judecată pentru înscrierea nelegală a unui student străin.

Gheorghe Țarălungă – profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, colonel în rezervă, la data faptelor, ar fi săvârșit 11 infracțiuni de luare de mită.

Dan-Florin Drugă – avocat în cadrul Baroului Iaşi și prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, a fost acuzat de luare de mită. El ar fi pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii.


Valentin Cârstea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş – Severin și, totodată, conferențiar la Universitatea Europeană „Drăgan” din municipiul Lugoj, ar fi primit mită ca să promoveze un student care nici măcar nu a participat la examen.

Vasile Astărăstoae – fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi (U.M.F. Iaşi), trimis în judecată într-un dosar cu fonduri europene.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Gheorghe Dorobăț – profesor universitar, şeful Catedrei de anestezie generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi şi şef al secţiei ATI din Spitalul clinic de urgenţă „Nicolae Oblu”, acuzat de luare de mită.

Georgeta Ștefania Ungureanu – profesor universitar doctor şi conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Este acuzată de înşelăciune, cinci infracţiuni de uz de fals, şase infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu şi o infracţiune de abuz în serviciu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr