cursdeguvernare

vineri

11 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Rectorul SNSPA recomandă premierului Dăncilă să nu adopte OUG pentru grațiere și amnistie

16 iulie, 2018

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNPA), îi atrage atenția premierului Viorica Dăncilă că eventualele ordonanțe de urgență pentru amnistiere și grațiere vor duce la tensiuni sociale și va deschide un nou capitol de practică nedemocratică în istoria României.

Mesajul integral postat de Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook:

Potrivit unor surse media, în ședinta de guvern de mâine, ar urma să fie adoptată o ordonanță de urgență prin care să fie reglementate două subiecte asupra cărora nu există un acord la nivelul societății românești: amnistia și grațierea.


Dacă aceste informații se confirmă, trag un semnal de alarmă privind gravitatea momentului.

Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ, într-un context care nu îi justifică urgența și pe teme atât de importante pentru democrația din România.

Dacă își va asuma o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practică nedemocratică.

Mesajul vine în contextul informațiilor G4media, care citează surse oficiale, potrivit cărora liderul PSD, Liviu Dragnea, „forțează ca OUG-ul pe amnistie și grațiere să fie adoptat în ședința de guvern de marți”.


„Potrivit surselor citate, ministrul Justiției, Tudorel Toader, intenționează să-i delege atribuțiile secretarului de stat, Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Acesta din urmă face parte din nucleul dur de susținători ai liderului PSD, Liviu Dragnea”, mai spune publicația.

Ministrul Tudorel Toader a avut luni o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, la ieșire declarând:

  • Întrebat despre OUG amnistie și grațiere, Tudorel Toader a răspus: Eu am mai răspuns la această întrebare. Să nu vorbim despre situații ipotetice. Nu avem așa ceva în Ministerul Justiției nici în dezbatere, nici în avizare.
  • Întrebat despre delegarea atribuțiilor: Ori de câte ori plec într-o delegație externă, eventual daca plec in concediu, firesc deleg atributiile unui secretar de stat si nu neaparat aceluiasi. În momentul acesta nu se pune o astfel de problemă.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: