miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2020

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis miercuri trimiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe.

Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la acest act normativ este 9 septembrie, iar termenul până la care comisiile vor finaliza raportul este 10 septembrie, potrivit Agerpres.

Marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că scopul principal al parlamentarilor social-democraţi este acela de a elimina articolul din OUG prin care pensiile „au fost diminuate cu 26%”.


Guvernul a prevăzut majorarea pensiilor cu 14% față de mărirea de 40% prevăzută de lege.

„Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a spus Alfred Simonis, la sediul central al PSD.

Punctul de plecare al deficitului bugetar pentru anul 2021 ar fi de cel puţin 7,5% din PIB, chiar și în condiţiile unei reveniri a economiei la nivelul anticipat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), de 4,9% din PIB, se arată în opinia finală a Consiliului Fiscal cu privire la rectificarea bugetară.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: