luni

11 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2019

Raportul MAI privind intervenția forțelor de ordine la mitingul din 10 august 2018 a fost declasificat joi și trimis deja la DIICOT, unde este instrumentat cazul, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, într-o conferință de presă. Informațiile nu sunt publice, însă, a explicat oficialul, cât timp există o anchetă penală.

„Am primit toate avizele necesare, toate instituțiile au fost de acord cu desecretizarea, nu știu de ce Carmen Dan (fost ministru PSD de Interne, apropiată a lui Liviu Dragnea – n. red.) nu l-a desecretizat”, a declarat Marcel Vela.


Reamintim că refuzul fostului ministru Carmen Dan de a desecretiza acest raport a întârziat ancheta privind violențele comise de forțele de ordine în timpul intervenției la mitingul din 10 august.

În Dosarul 10 august sunt cercetaţi şefii Jandarmeriei Române, şeful Jandarmeriei Capitalei şi un fost secretar de stat din Ministerul de Interne.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Raportul nu este făcut public, contrar promisiunilor premierului

Prmeierul Ludovic Orban și ministrul Vela au avut miercuri, la începutul ședinței de Guvern, un scurt dialog privind desecretizarea acestor acte. Ministrul la informat pe premier că procedura declasificării este aproape de final, iar Ludovic Orban a ordonat: „Imediat ce este finalizată procedura, va cer să prezentați raportul să fie cunoscut opiniei publice”.


„Eu sunt sigur că va fi foarte repede primit răspunsul, însemnând ore, nu zile, şi în acest context, începând de mâine, oricând este posibil să facem un comunicat pe această temă. Veţi afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituţiilor şi tot ceea ce conţine acel raport”, i-a răspuns ministrul.

Joi, însă, Marcel Vela a invocat articolul 304 din Codul Penal, referitor la Divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Articolul respectiv se referă la interdicția de a face publice documente informații secrete, în timp ce Raportul a fost deja declasificat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: