vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2019

CEx PSD a validat luni propunerea ca Ramona Mănescu să fie ministru al Afacerilor Externe. Propunerea este susținută de ALDE, care a acceptat schimbarea lui Teodor Meleșcanu din fruntea diplomației românești.

Ramona Mănescu (47 de ani) este avocat, fost membru PNL, actual membru ALDE.

Este absolventă a Colegiului Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare (ianuarie- iulie 2005), a urmat cursurile Academiei Naționale de Informații- Colegiul Superior de Securitate Națională (martie-iunie 2006) și master al SNSPA (2004-2006).


A urmat cursuri postuniversitare de drept internațional public, la Institutul Diplomatic Român din cadrul MAE (ianuarie-decembrie 2006).

A fost europarlamentar și ministru al Transporturilor în guvernul Victor Ponta.

Controverse pe avere

Prezumtivul viitor ministru de externe este o persoană cu o avere impresionantă, care s-ar ridica la zeci de miloane de euro. Este soția fostului primar al sectorului 6, Rareș Mănescu – la acea vreme un apropiat al lui Crin Antonescu.

Potrivit unor investigații Rise Project, Ramona Mănescu nu ar fi declarat imobile, bunuri și afaceri deținute la Bruxelles, toate acestea ieșind la iveală după relatarea în presa belgiană a unui jaf, petrecut în 2010, în localitatea Tervuren, Belgia, a cărei victimă a fost Ramona Mănescu.


Alte investigații Rise Project au ridicat problema implicării Ramonei Mănescu în retrocedări suspecte și afaceri cu drepturi litigioase sau afaceri cu Primăria Sectorului 6, condusă de soțul ei, Rareș Mănescu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: