marți

25 iunie, 2024

29 martie, 2021

Rata de infectare crește continuu, de câteva zile, iar Capitala ar putea depăși curând incidența de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori, dar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat luni că autoritățile nu vor impune noi restricții.

„De alaltăieri până ieri, creşteri de 0,1 – 0,2 au fost în 32 de judeţe, plus municipiul Bucureşti. Asta ne atenţionează că situaţia nu este stabilă, de asta s-au luat unele măsuri care nu diferă de măsurile care sunt şi în alte ţări, chiar sunt mai uşoare decât în alte ţări, care ne permit să controlăm situaţia cât de cât până vaccinarea merge mai departe.
Dacă campania de vaccinare merge bine şi oamenii se vaccinează, speranţa noastră este ca aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem încet, încet să intrăm în normalitate. Dar să meargă campania de vaccinare bine şi, în paralel, să respectăm regulile”, a spus, luni, șeful DSU, Raed Arafat, citat de Agerpres.

Conform unor informații pe surse, Guvernul urmează să relaxeze restricțiile noi stabilite săptămâna trecută, măsuri printre care se numără închiderea magazinelor la ora 18.00, în zilele de vineri – sâmbătă – duminică, la o incidență de peste 4 la 1.000 de locuitori, și tot timpul săptămânii, după ce rata depășește 7,5 la 1.000 locuitori.

(Citiți și: „Anunț oficial al premierului Florin Cîțu: Noile restricții în vigoare duminică”)

Vicepreședintele CNCAV: În aprilie sosesc 3,1 milioane de doze


România este în grafic în privința campaniei de vaccinare, ba chiar a reușit să atingă mai repede câteva obiective importante, a declarat la RFI Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

”În luna aprilie vor veni peste 3,1 milioane de doze, ceea ce ne va permite expandarea activităților de vaccinare în România, astfel încât să putem să ne atingem obiectivele propuse. Suntem în grafic față de obiectivele pe care ni le-am propus inițial, chiar am reușit să atingem mai repede câteva obiective importante. Două milioane de persoane vaccinate avem în momentul de față, ceea ce este un real câștig din punctul de vedere al sănătății publice”, a spus Andrei Baciu.

În următoarea perioadă de vaccinare, a adăugat acesta, va crește numărul centrelor de imunizare, vor începe să funcționeze centrele mobile și oamenii se vor putea vaccina și la medicul de familie.

Premierul: În aprilie sosesc 4,5 milioane de doze

Premierul Florin Cîțu a declarat, tot luni, la Europa FM, că în luna aprilie sosesc 4,5 milioane de doze de ser împotriva Covid-19 și că ținta de 10,4 milioane de români imunizați stabilită până în septembrie va fi atinsă mai devreme, în august, dacă livrările producătorilor de vaccin vor respecta calendarul fixat.


„Încă n-am trecut (de pandemie) și este nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat toate aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. În luna aprilie vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin, vom crește capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic, față de planul inițial, vom putea vorbi de o vaccinare a 10 milioane de cetățeni în luna august, în loc de luna septembrie. Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm, a declarat premierul.

Aproape 1,94 milioane de români au fost imunizați începând cu 27 decembrie, dintre care mai mult de jumătate (973.671) au făcut și rapelul.

Ținta României este să vaccineze 10,4 milioane de adulți, ceea ce ar permite atingerea imunității colective.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: