luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2012

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat duminică, la sediul MAI, că au fost primite toate datele cerute administraţiilor locale şi că sunt modificări majore în listele electorale permanente care ar putea ”răsturna” situaţia de la Curtea Constituţională. Potrivit acestuia, va fi analizată situaţia cetăţenilor care nu au acte de identitate şi se află pe listele electorale.

”Vom analiza această situaţie. N-aş vrea să intru în amănunte pentru că nu am toate detaliile, dar e o categorie importantă de oameni ale căror acte de identitate sunt expirate nu de o lună-două, ci de ani de zile – 2 ani, 7 ani, 10 ani. Cu cei decedaţi situaţia e mai clară, pentru că se poate verifica şi confrunta şi cu Casa de Pensii, şi cu Casa de Asigurări şi mai sunt cei de afară”, a spus Radu Stroe, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă vor exista modificări majore, ministrul delegat pentru Administraţie a răspuns afirmativ, în opinia sa rezultatele fiind de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională.


Referindu-se la şedinţa Comisiei Naţionale de Recensământ, convocată pentru luni, Radu Stroe a spus că ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, este cel care poate oferi amănunte.

„Domnul ministru Duşa este cel care este preşedintele comisiei, el a convocat, eu nu sunt membru al comisiei, prin urmare nu vă pot da un răspuns, dar cu siguranţă se va da o decizie şi acolo”, a afirmat Radu Stroe.

Ministrul Mircea Duşa a anunţat, sâmbătă, la finalul unei şedinţe cu conducerea MAI în care s-a discutat despre stadiul privind reactualizarea listelor permanente, că datele finale vor fi comunicate luni, când vor fi centralizate informaţiile din teritoriu şi, tot luni, Comisia Naţională de Recensământ va valida rezultatele provizorii.

„Până luni o să trimit, aşa cum e termenul prevăzut în radiograma judeţelor, toate informaţiile legate de acele operaţiuni care trebuiau să le realizeze în listele electorale până pe data de 10 iulie, aşa cum a cerut Curtea Constituţională”, a precizat Mircea Duşa.


El a subliniat că toate datele vor fi oferite luni, la finalul raportărilor din judeţe şi ale instituţiilor abilitate.

„Vom încerca până luni să finalizăm centralizarea acestor date şi să începem să redactăm documentul care va fi înaintat Curţii Constituţionale. Nu vom mai avea o altă întâlnire. Colegii mei lucrează la redactarea documentului şi centralizarea datelor. Urmează să mai primim date până luni”, a adăugat Mircea Duşa.

PDL: Se ptregătește o mare fraudare facem plângere penală împotriva lui Ponta, Dușa și Stroe

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii au pregătit o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a miniştrilor Radu Stroe şi Mircea Duşa, în care aceştia sunt acuzaţi că ar fi pregătit ”o mare fraudare” prin falsificarea listelelor electorale permanente. Cristian Boureanu a precizat că plângerea penală va fi înaintată organelor competente săptămâna viitoare, luni sau marţi.

”Avem o plângere penală pregătită pentru domnii Victor Ponta, Radu Stroe şi Mircea Duşa, cei care se ocupă de falsificarea acestor date (privind actualizarea listelor electorale permanente – n.r.) pentru că este inadmisibil ca după ce toate structurile statului român au certificat prin date publice că avem în jur de 18.300.000 de români pe listele electorale, astăzi să se încerce, prin fals, reducerea acestui număr. (…) MAI elaborează un fals şi credem că Stroe este părtaş la acest fals”, a precizat liderul PDL.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cristian Boureanu a adăugat că atât MAI, cât şi MAE sunt implicate în falsificarea datelor privind alegătorii români.

”Conducerea MAI şi a MAE pregătesc elaborarea unei mari fraude. MAE lucrează la un document prin care 3.180.000 români vor fi declaraţi plecaţi în străinătate. Numai ambasada României SUA a trimis un număr de 470 mii de persoane, inclusiv copii, fără să facă nici un fel de verificare. (…) Conducerea MAI pune la cale, împreună cu structurile USL din teritoriu, o mare fraudă – scoaterea de pe listele electorale a peste 2,5 milioane de români cu drept de vot, contrar comunicării clare pe care a făcut-o CCR”, a adăugat acesta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: