vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea istoricului Radu Ioanid, în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Israel.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, un decret privind acreditarea istoricului Radu Ioanid în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statul Israel, cu reşedinţa la Tel Aviv.

Istoricul Radu Ioanid, în vârstă de 66 de ani, este stabilit în SUA.


A obţinut diploma de Master în Sociologie (1976), acordată de Universitatea din Bucureşti şi titlul de Doctor în Filosofie (1983), acordat de Universitatea din Cluj.
El a emigrat din România în martie 1987 şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

Radu Ioanid a obţinut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deţinut diverse funcţii manageriale şi de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-preşedinte al Comisiei Internaţionale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidate de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

Numirea ambasadorului în Israel a trenat de mai mult timp, constituind subiect de dispută între PSD şi preşedintele Iohannis.


În martie 2018, ministrul Afacerilor Externe de la acea vreme, Teodor Meleşcanu, declara că premierul Viorica Dăncilă a aprobat propunerea de ambasador al României în Israel, dar nu poate face public numele acestuia, deoarece aşteaptă decizia preşedintelui Klaus Iohannis.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: