joi

22 februarie, 2024

20 noiembrie, 2019

Radu Hanga  (48 de ani) a fost ales preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pentru următorii patru ani, în adunarea generală a acţionarilor BVB desfăşurată miercuri.

În consiliul de administraţie al BVB au mai fost aleşi Dragoş Neacşu, Dan Paul, care au candidat şi la funcţia de preşedinte, ca şi Ştefan Szitas, Mihaela Bîciu, Octavian Molnăr, Claudia Ionescu şi Răzvan Raţ.

Radu Hanga a profesat timp de 20 de ani în Grupul Banca Transilvania, şi este preşedintele consiliului director al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.


Dragoş Neacşu a fost timp de 10 ani preşedintele executiv al celui mai mare administrator de investiţii personale din România, Erste Asset management, iar Dan Paul este de mulţi ani preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

În cursa pentru ocuparea postului de membru în Consiliul BVB s-au înscris 12 candidaţi, respectiv Mihaela Ioana Bîciu, Radu Hanga, Claudia Gabriela Ionescu, Valerian Ionescu, Gabriel Marica, Octavian Molnăr, Otto Emil Naegeli, Dragoş Valentin Neacşu, Robert Cosmin Pană, Dan Viorel Paul, Răzvan Legian Raţ şi Ştefan Szitas.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a notificat BVB printr-o adresă că, urmare a timpului limitat pentru depunerea documentaţiei aferente candidaturii, precum şi a solicitării candidatului, retrage nominalizarea lui Volker Potthoff, în calitate de candidat pentru funcţia de membru în Consiliul Bursei.

BVB S.A. este cotată pe piaţa pe care o administrează, unde este evaluată la 212,5 milioane de lei. A înregistrat un profit net de 6,69 milioane de lein în primele 9 lunmi din 2019, în scădere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Pe piaţa principală a BVB sunt cotate 83 de companii cu o capitalizare de peste 176,5  miliarde de lei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: