miercuri

8 decembrie, 2021

Racordarea „gratuită” la rețelele de gaze se va deconta prin facturile tuturor consumatorilor. Etapele procesului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2020

Cheltuielile de racordare la rețelele de gaze naturale ale opratorilor acestora vor fi acoperite prin recunoașterea lor în tarifele de transport, care sunt incluse, în final, în facturile curente ale consumatorilor, potrivit unui regulament emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Operatorul de transport va avea obligaţia de a racorda toţi solicitanţii în termen de 180 de zile de la obţinerea autorizaţiei de construire.

„Regulamentul de racordare stabileşte etapele necesare racordării la sistemul de transport al gazelor naturale precum şi obligativitatea operatorului de transport şi sistem de a racorda toţi solicitanţii în termen de 180 de zile de la obţinerea autorizaţiei de construire. Caracterul de noutate constă în faptul că toate cheltuielile efectuate pentru racordarea solicitanţilor vor fi recuperate de către operatorul de transport prin intermediul tarifelor de transport„, spune un comunicat al ANR.


Noul Regulament stabileşte condiţiile de racordare la sistemul de transport al gazelor naturale.

Etapele sunt aceleași, la fel de laborioase

Notă: SRMP – stația de reglare-măsurare-predare a gazelor naturale

 

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sunt vizate și unităţile administrativ-teritoriale, asocierilor acestora, precum şi a asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, iar în cazul înfiinţării de sisteme de distribuţie inteligente bazate pe implementarea Programului naţional de racordare a populaţiei şi clienţilor noncasnici la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale realizat prin Programul operaţional Infrastructură mare, racordarea se poate face prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

(Descărcați de AICI REgulamentul ANRE privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale)


Regulamentul a fost emis în aplicarea modificărilor „aduse odată cu adoptarea Legii nr. 155/2020 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi privind modificarea şi completarea altor acte normative, şi ţinând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 128 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru instituirea Programului naţional de racordare a populaţiei şi clienţilor noncasnici la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr