luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că ancheta care le vizează pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb reprezintă un precedent foarte periculos, care ar presupune că toate transferurile de până acum au fost prejudicii.

Liviu Dragnea a precizat că toţi colegii din BPN, fără excepţie le-au cerut ferm să nu demisioneze, printre argumente fiind faptul că acestea au două poziţii cheie în Guvern. Liderul PSD a insistat în declarația sa pe acest detaliu, afirmând că Rovana Plumb și Sevil Shhaideh trebuie să lucreze la îndeplinirea programului de guvernare, să se ocupe de atragerea fondurilor europene și de proiectele de dezvoltare.

Ideea a fost repetată și de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat suplimentar că procurorii nu au dreptul de a ancheta oportunitatea unui act normativ, astfel de acțiuni ”având caracter politic”.


Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au plecat în acelaşi timp de la sediul PSD şi au declarat că sunt nevinovate, că au respectat legea şi nu demisionează din Guvern.

Decizia conducerii PSD vine după ce, vineri, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Liviu Dragnea – presiune pe Tudorel Toader

Anchetele DNA pun, indirect, presiune și pe ministrul Justiției, Liviu Dragnea cerând luni ministrului Tudorel Toader ”să aibă o poziție publică față de nenumăratele întâmplări din ultima perioadă generate de stenograme, de înregistrări, de dezvăluiri și așa mai departe”.

Suplimentar, președintele PSD a trasat ministrului Justiției sarcina de a prezenta ”un calendar de promovare a legilor justiţiei”.


Revenind la ”întâmplările din ultima perioadă”, președintele PSD s-a întrebat luni dacă nu cumva acestea sunt un semn al unui conflict instituțional.

”Mă interesează foarte puțin dacă Laura Codruța Kovesi rămâne șefa DNA. Nu cred că asta este cea mai mare problemă. Poate să vină oricine. Dacă practicile rămân aceleași, n-am făcut nimic. Dacă, în schimb, se luau măsuri sau se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediți prin înregistrări, prin declarații, prin dezvăluiri că au făcut abuzuri, că au șantajat, că au presat pentru a obține niște denunțuri mincinoase, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. (…) Situația este mult mai profundă. Am văzut judecători care vorbeau despre presiuni și amenințări, am văzut judecători la asociații de magistrați care cer să se întâmple niște lucruri. Deci, să nu ne uitam doar la vârful aisbergului. Nu știu ce va spune Inspecția Judiciară, nu știu ce vor face Tudorel Toader, Klaus Iohannis, doamna Kovesi. Noi avem o problemă de structură, structurală în Justiție. (…) E o problemă de structură, care, dacă nu se rezolvă astăzi, se va rezolva mai târziu, dar cu costuri. Nu am un război personal cu Laura Codruța Kovesi, chiar dacă poate să fie din cealaltă parte”, a afirmat Liviu Dragnea.

Coincidență sau nu, Comisia SRI a anunțat, prin vocea proaspătului președinte Claudiu Manda, că fostul colonel Daniel Dragomir va fi reaudiat la comisie, marți.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: