sâmbătă

22 ianuarie, 2022

PSD respinge la Senat proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2020

Senatul a respins, marţi, cu 75 de voturi pentru, 46 împotrivă și 9 abțineri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în perioada iulie-august 2020. Proiectul de lege va fi dezbătut și în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Senatorul PSD Șerban Nicolae (foto) a explicat: ”Senatul nu poate da un vot de abilitare a acestui guvern pentru emiterea de ordonanţe în perioada dintre sesiunile parlamentare ordinare, întrucât lipsa de încredere pe care Senatul a manifestat-o faţă de o parte dintre miniştrii cabinetului Orban nu a fost în niciun fel recepţionată corect de către gestionarii puterii executive”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Senatorii PSD și ALDE au votat în favoarea raportului comsiei de specialitate, care a recomandat respingerea proiectului care dă posibilitatea Executivului să emită ordonanțe în anumite domenii pe perioada vacanței parlamentare.


Potrivit proiectul transmis la Parlament, domeniile în care Executivul își propune să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare sunt: finanţe publice şi economie; lucrări publice, dezvoltare şi administraţie; sănătate; afaceri interne; agricultură şi dezvoltare rurală; educaţie şi cercetare; cultură; comunicaţii; fonduri europene; precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr