joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2020

Senatul a respins, marţi, cu 75 de voturi pentru, 46 împotrivă și 9 abțineri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în perioada iulie-august 2020. Proiectul de lege va fi dezbătut și în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Senatorul PSD Șerban Nicolae (foto) a explicat: ”Senatul nu poate da un vot de abilitare a acestui guvern pentru emiterea de ordonanţe în perioada dintre sesiunile parlamentare ordinare, întrucât lipsa de încredere pe care Senatul a manifestat-o faţă de o parte dintre miniştrii cabinetului Orban nu a fost în niciun fel recepţionată corect de către gestionarii puterii executive”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Senatorii PSD și ALDE au votat în favoarea raportului comsiei de specialitate, care a recomandat respingerea proiectului care dă posibilitatea Executivului să emită ordonanțe în anumite domenii pe perioada vacanței parlamentare.


Potrivit proiectul transmis la Parlament, domeniile în care Executivul își propune să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare sunt: finanţe publice şi economie; lucrări publice, dezvoltare şi administraţie; sănătate; afaceri interne; agricultură şi dezvoltare rurală; educaţie şi cercetare; cultură; comunicaţii; fonduri europene; precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: