joi

23 mai, 2024

18 ianuarie, 2018

Premierul desemnat Viorica Dăncilă nu va solicita niciunei instituţii a statului român niciun aviz pentru viitorii miniştri din cabinetul său, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la TVR 1, vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Ecaterina Andronescu.

Potrivit acesteia, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis, în ultima sa şedinţă, ca premierul să nu mai ceară serviciilor de informaţii avize pentru membrii Guvernului.

„Comitetul Executiv a decis ca primul-ministru să nu mai ceară niciun aviz pentru niciun ministru”, a afirmat Ecaterina Andronescu, care a admis și faptul că vizează poziția de ministru al Educației în Guvernul Dăncilă.


Cutuma impune premierului desemnat să facă demersuri de verificare a celor pe care îi va avea colegi de cabinet dintr-un motiv foarte simplu: orice ministru, dar mai ales cei care sunt membri ai CSAT, au acces la informații clasificate, iar pentru asta este nevoie de certificat ORNISS.

(Citiți și: ”Legătură strânsă între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: asistenta europarlamentarului e inculpată în ”Dosarul Bombonica”)

Din 2002, adică de la instituirea acestei reguli impuse de înființarea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, nimeni nu a ignorat prevederile legale.

În aceste condiții, decizia CEx PSD poate primi o explicație doar în momentul în care va fi anunțată componența cabinetului Dăncilă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: