marți

23 iulie, 2024

12 februarie, 2017

Peste 50.000 de oameni au format un uriaș tricolor în Piața Victoriei din București, cu ajutorul cartoanelor colorate și a luminilor telefoanelor, duminică la ora 21, în a 13-a zi de protest împotriva guvernului și a clasei politice. Alte câteva zeci de mii protestează în orașele țării.

O jumătate de oră mai târziu, numărul protestatarilor crescuse la peste 70.000 în Piața Victoriei din București și la peste 40.000 în restul țării.

Protestul început în seara de 31 ianuarie, după ce Guvernul Grindeanu a încercat modificarea condurilor penale, printr-o ordonanță de urgență (OUG 13), care amputa capacitatea de anchetă și de trimitere în judecată a persoanelor acuzate de corupție.


Ulterior, neîncrederea protestatarilor a crescut și, cu toate că OUG 13 a fost abrogată prin  OUG 14, chiar în seara abrogării, protestul a căpătat dimensiuni uriașe: aproape 300.000 în Piața Victoriei și aproape pe-atât în restul țării.

Neîncrederea a fost sporită și de deciziile Curții Constituționale, care a respins pe rând sesizările Președinției și CSM privind conflictul constituțional între puterile statului  și sesizarea depusă de Avocatul Poporului pe OUG 13 (Ordonanța dezincriminării abuzului în serviciu).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: