vineri

26 aprilie, 2024

5 iunie, 2019

UPDATE: Comunitatea #reset Iași scrie într-un mesaj pe Fb că la  Universitate au fost chemați polițiști care-i legitimează pe cei care vor să intre la ședința Senatului:

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cunoscută mai nou ca fiind moșia proprie a rectorului Tudorel Toader, membrii Senatului au fost legitimați de Poliție înainte de a putea intra la ședința obișnuită a Senatului.

Altor membri ai Senatului Universității li s-a refuzat accesul.


****

Știrea inițială

Liga Studenţilor din Iaşi a anunţat proteste faţă de rămânerea lui Tudorel Toader în poziția de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, asociația acuzând că rămânerea acestuia în funcție aduce grave prejudicii de imagine comunităţii academice ieşene.

Organizația îi solicită lui Tudorel Toader să își depună urgent demisia și anunță faptul că, dacă acest lucru nu va avea lor, membrii LS sunt pregătiți pentru acțiuni de boicotare a admiterii la universitate.


De altfel, mai mulți elevi și părinți s-au declarat hotărâți să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector, potrivit unui comunicat LS.

Totodată, organizația face apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții și profesorii care au votat DA la referendumul de duminică, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector:

Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziția de rector al Universității „Cuza”, după ce se suspendase din funcție pentru a deveni ministru al Justiției în guvernele coaliției PSD-ALDE.

Din totalul de 48 de luni de mandatul de rector, două treimi le-a dedicat strict intereselor politice și financiare, nu comunității academice, care l-a ales în funcție pentru a reprezenta interesele universității, nu pentru a avea o rampă de lansare în politică.

De la întoarcere, Tudorel Toader pretinde că a fost adevăratul manager al Universității, asumându-și meritele din „raportul rectorului” pentru anii 2017 și 2018, deși în această perioadă a fost suspendat, fiind ministru al Justiției.

Cu anumite ocazii, evită chiar să amintească faptul că în această perioadă Universitatea a fost condusă de către doamna Mihaela Onofrei, în calitate de ordonator de credite (rector interimar) și de către restul conducerii executive a instituției, căreia i se cuvin meritele pentru buna administrare a celei mai vechi universități din țară.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: