luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2011

Protestatarii greci au atacat miercuri cu sticle incendiare clădirile care găzduiesc sediul Ministerului de Finanţe din Atena, unde s-au înregsitrat şi ciocniri cu forţele de ordine, relatează Reuters.

Zona din faţa intrării principale a clădirii a fost cuprinsă de flăcări, potrivit unor martori.

De asemenea, forţele de ordine din Atena au recurs la gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor adunaţi în faţa Parlamentului, pentru a protesta împotriva noilor măsuri de austeritate stabilite de Guvern.


Protestatarii greci au aruncat cu pietre, ouă şi iaurt spre poliţiştii postaţi în faţa clădirii Legislativului, unde era programată o dezbatere asupra noului plan de austeritate, pentru scăderea deficitului bugetar şi salvarea Greciei de la faliment.

Comisia Europeană a anunţat că acordă atenţie aspectelor sociale ale măsurilor de austeritate adoptate de Grecia.

”Situaţia din Grecia se află în centrul preocupărilor noastre nu numai acum, ci încă de la începutul crizei”, a declarat Amedeu Altafaj, purtător de cuvânt al comisarului european pentru afaceri economice şi monetare Olli Rehn, transmite AFP.

Comisia Europeană şi FMI au cerut Atenei măsuri mai hotărâte pentru reducerea deficitului bugetar şi o reformă structurală mai ambiţioasă pentru a-i acorda, până la jumătatea lunii iulie, o tranşă de 12 miliarde de euro din cadrul programului de asistenţă financiară în valoare de 110 miliarde euro convenit anul trecut.


Situaţia economiei elene va fi discutată duminică şi luni la Luxemburg, de către miniştrii europeni ai economiei şi finanţelor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: