joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2021

Mai multe mii de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, împotriva restricţiilor instituite în contextul pandemiei coronavirus. Protestele au loc chiar în ziua în care s-au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 în țară și, în Capitală – cea mai mare rată de infectare.

Protestele împotriva restricțiilor, a vaccinării sau a certificatelor care atestă vaccinarea sau imunizarea s-au transformat într-un miting antiguvernamental, girat de partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), de partidul susținut de Liviu Dragnea și de organizații precum Legitima Apărare, Calea Neamului, sau Starea de Libertate.

O parte dintre manifestanți au blocat circulația rutieră.

Scandări împotriva vaccinului și a scumpirii gazelor


Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, menținerea unităților de învățământ deschise, dar și „accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate”, fără transformarea unor spitale în unități Covid.

O altă revendicare privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, potrivit DIGI24.

„Ne concentrăm pe siguranța participanților. Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, citat de Mediafax.

Jandarmeria a transmis că are „un efectiv de jandarmi dinamic, capabil sa se redimensioneze în funcţie de numărul de participanţi la adunările publice”.


„Suntem foarte mulţi şi încă nu suntem toţi. Suntem foarte mulţi oameni, veniţi alături de noi! Aşa cum am promis am făcut un miting extrem de mare pentru a-l da jos pe Cîţu”, a afirmat liderul AUR, George Simion, citat de News.ro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: