joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iulie, 2021

franta proteste pasaport sanitarDouă centre de vaccinare au fost devastate în Franţa, în weekend, în timpul protestelor față de „didactură sanitară” și noile reguli, mult mai stricte, anunțate de președintele Emmanuel Macron, scrie BBC, preluată de News.ro.

Peste 100.000 de persoane au manifestat în întreaga Franţă, la Paris și în alte mari orașe, împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid şi a introducerii paşaportului sanitar, măsuri ce vor fi discutate de parlamentul francez începând cu săptămâna aceasta.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunțat că paşaportul sanitar ar putea să fie obligatoriu pentru a putea intra în locurile de cultură – muzee, săli de cinema ori galerii ce găzduiesc peste 50 de persoane, începând cu 21 iulie.


Începând din lun august, ar urma ar urma să fie obligatoriu pentru toţi cei care doresc să intre într-un spital ori să îşi viziteze bunicii aflați într-o casă de bătrâni, pentru cei care doresc să folosească autocarul, trenul ori avionul, să facă sport într-o sală specializată ori să bea o cafea la o terasă.

De asemenea, pPersonalul sanitar are termen până pe 15 septembrie pentru a se vaccina împotriva Covid.

Toate acestea fac parte dintr-un proiect de lege ce va fi prezentat în Consiliul de Miniştri pe 19 iulie iar apoi examinat de Adunarea Naţională pentru ca până la finele lui iulie să fie, ori nu, adoptat definitiv.

În Paris, manifestanţii au protestat în faţa Consiliului Constituţional şi au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron.


Un centru din sud-estul ţării a fost vandalizat şi inundat, vineri noapte, au spus autorităţile, iar o zi mai târziu, o clinică din sud-vest, în apropiere de Biarritz, a fost parţial distrusă în ceea ce presa locală a numit un atac prin incendiere.

Totuşi, după ce Macron a dezvăluit planurile sale, în ultima săptămână, sute de mii de oameni s-au înscris pentru a fi imunizaţi.

Săptămâna trecută, un grup de oameni de ştiinţă care consiliază Guvernul de la Paris a avertizat cu privire la un al patrulea val  în următoarele luni. Doar puţin mai mult de jumătate din populaţie a primit o doză de vaccin şi mai puţin de 40% dintre adulţi au schema completă de vaccinare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul încearcă să oprească răspândirea variantei Delta a coronavirusului, care cauzează şi o creştere a numărului internărilor.

Mai mult de 111.000 de oameni diagnosticaţi cu Covid-19 au murit în Franţa de la începutul pandemiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: