duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2019

Un protest inedit are loc Iași, unde organizația civică Reset a închiriat un camion, pe care a instalat un banner cu Tudorel Toader și textul „Mi-e rușine cu Rectorul Toader”, care circulă marți prin oraș.

„Mi-e rușine cu Rectorul meu. Rușine mare… cât camionul. Cine se mai simte rușinat, nereprezentat, sfidat de dl prof. Toader poate să ni se alăture”, îndeamnă Reset,  are le cere studenților și absolvenților Alexandru Ioan Cuza Iași să semneze o petiție prin care se cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector.


Reset este o organizație nonguvernamentală înființată la Iași în contextul protestelor desfășurate pe parcursul anului 2017, după adoptarea OUG13.

La Iași a avut loc pe 19 martie și un alt protest față de ministrul Tudorel Toader, care este și rector susăendat al Universității Al. Ioan Cuza – câteva zeci de profesori și studenți de la mai multe facultăți au protestând cerând abrogarea OUG 7 și manifestându-și solidaritatea cu magistrații.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe treptele universității s-au aflat profesori colegi cu ministrul Justiției, ei afișând pancarte cu mesajul “Tudorel Toader, nu ne ești model”.

Manifestația a avut loc în urma unui apel al cadrelor universitare ieșene, care au chemat studenții și profesorii să se implice activ  în apărarea statului de drept, a democrației și a valorilor europene.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: