duminică

28 aprilie, 2024

5 martie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu susține că România va intra în Schengen și cu granițele terestre până la sfârșitul anului 2024, că vizele pentru SUA vor fi scoase până la sfârșitul anului 2025 și că România va adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică în 2026.

„Peste o lună, România va intra aerian şi maritim în Spaţiul Schengen . Normal că va trebui o atenţie şi mai mare, vor fi provocări mai mari, fiind la început. Eu vă garantez că până la sfârşitul anului acesta, România va intra în Schengen terestru. Anul viitor, România nu va mai avea vize cu America, iar în 2026, România va intra în OECD, cel mai important proiect de ţară este aderarea la OECD”, a declarat premierul luni seara, la Antena 3.

„Astea sunt cele mai importante lucruri pe care le au de făcut decidenţii din România. Ca să realizăm aceste lucruri trebuie să facem reformele din PNRR care sunt suprapuse cu reformele pentru aderarea la OECD. În momentul în care am intrat în OECD, România este alături de toate statele dezvoltate din lume. Poate să vină oricine să conducă România, nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei. Vor veni cele mai mari investiţii odată cu aderarea la OECD, fiindcă e un mecanism, se face upgrade ca la softurile la calculator, ca să fii alături de statele dezvoltate. Ăsta e viitorul României”, a spus Ciolacu.

Toate promisiunile lui Marcel Ciolacu sunt riscante:


Austria încă își menține opoziția față de extinderea granițelor terestre ale Schengen, o eventuală schimbare de optică putând să apară după alegerile din 2024, în funcție de rezultatele acestora.

Potrivit legislației americane, pot călători fără viză în Statele Unite cetățenii statelor care înregistrează o rată de refuz a vizelor de sub 3%. În acest moment, rata de refuz în cazul României este în jur de 8%.

OCDE a aprobat, săptămâna trecută, primul Aviz Formal dintr-o listă de 26 de avize necesare aderării la OECD.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: