vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 octombrie, 2017

Ministerul de Finanțe a publicat joi seara, după ședința de Guvern, proiectul oficial al modificărilor la Codul fiscal anunțate de ministrul Ionuț Mișa.

Proiectul ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare.

Una dintre cele mai controversate modificări se referă la trecerea contribuțiilor sociale la angajat.


Din totalul contribuțiilor plătite la salariul brut se vor plăti 37,25%. În total, din salariul brut, 35% vor fi contribuții plătite de angajator în numele salariatului.

Contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75%, scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente, concediu medical, creanțe salariale. Toate acestea vor fi cuprinse de o singură contribuție, care se va numi ”Contribuție asigurătoare pentru muncă”.

(Descărcați AICI proiectul de modificare a Codului fiscal)

Proiectul a fost discutat joi în Guvern, în primă lectură. Ministrul Ionuț Mișa a declarat că modificarile vor intra în vigoare o parte de la 1 ianuarie 2018, o altă parte de la 1 iulie 2018.

Măsura a fost anunțată în debutul ședinței de guvern fără ca aceasta să figureze pe lista oficială a actelor care se dezbat, iar public nu a fost anunțat vre-un calendar de consultări.

(Citiți și: Noua și spectaculoasa listă a măsurilor fiscale)


Informări în legătură cu intențiile Ministerului de Finanțe au fost făcute totuși în cadrul câtorva întâlniri organizate, în ultimele 2 săptămâni, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: