sâmbătă

15 iunie, 2024

14 octombrie, 2019

Autorităţile locale au solicitat guvernului completarea bugetelor cu circa 8,5 miliarde de lei, din care 4,7 miliarde pentru funţionare şi diferenţa pentru dezvoltare (investiţii), reiese din nota de fundamentare a unui hotărâri prin care Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a decis să le aloce doar 1,4 miliarde de lei.

„La stabilirea sumelor propuse a se repartiza pe fiecare unitate administrativ-teritorială s-a avut în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare”, se arată în document.

Este vorba despre cheltuielile de personal, de bunuri şi servicii (pentru întreţinerea unităţilor de învăţământ, pentru sistemul de protecție a copilului și pentru centrele publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor) şi alte cheltuieli urgente a căror efectuare nu poate fi amânată, transmite MFP.


De asemenea, la estimarea sumelor posibil de alocat, a fost avută în vedere şi execuția de casă la data de 30 septembrie 2019, respectiv soldul secțiunii de funcționare și cheltuielile medii de funcționare efectuate pe primele 9 luni din acest an.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: