vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2016

steauaMinisterul Apărării Naţionale pune în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care propune acordarea dreptului de folosinţă al mărcii Steaua, prin licitație, pentru aproape 3,7 milioane de euro pe an, fără TVA, prețul de pornire.

”Se abilitează Ministerul Apărării Naţionale, prin Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’ Bucureşti, să transmită prin licenţă dreptul de folosinţă asupra mărcii STEAUA BUCUREŞTI, pentru clasa de produse şi servicii nr. 41 din certificatul de marcă emis de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, respectiv pentru activitatea de fotbal, prin licitaţie publică, potrivit Regulamentului de organizare şi desfăşurare a licitaţiei”, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, supus dezbaterii publice vineri.

Potrivit proiectului, preţul de pornire al licitaţiei este de 3.694.220 euro/an fără TVA, stabilit în urma unei expertize efectuate.


Ministerul Apărării Naţionale, prin Clubul Sportiv al Armatei ”STEAUA” Bucureşti, va încasa 50% din suma prevăzută în contractul de licenţă, diferenţa făcându-se venit la bugetul de stat.

Suma prevăzută destinată CSA Steaua se constituie în venituri proprii şi va fi utilizată pentru finanţarea activităţii sportive de performanţă a Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua” Bucureşti.

Potrivit Notei de fundamentare, conform prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată, cu modificările ulterioare, nefolosirea efectivă a mărcii STEAUA BUCUREŞTI pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani dă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanţei de judecată decăderea titularului din drepturile conferite de marcă.

Suma pentru care poate fi folosită marca Steaua a fost stabilită în cadrul evaluării încheiate în luna mai anul acesta.


Concluziile evaluatorilor:

• brand-ul ”Steaua Bucureşti” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;

• taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA;

• prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua Bucureşti” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

Reamintim că Gigi Becali a pierdut procesul privind proprietatea marca Steaua și trebuie să plătească despăgubiri pentru folosirea ilegală a acesteia.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: