duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 decembrie, 2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, anunță o investiţie internațională evaluată la un miliard de euro, care urmează să se deruleze pe o perioadă de 15-20 de ani la Mioveni şi care vizează cercetările pentru construcţia unui tip nou de reactor nuclear de nouă generație, potrivit MEDIAFAX.

Este vorba despre cercetările la un reactor de demonstratie răcit cu plumb – ALFRED, un reactor de generație a IV, superior celor de la Cernavodă din punct de vedere al siguranței în exploatare sau a consumului de combustibil nuclear

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul va fi derulat de Regia Autonomă de Tehnologii pentru Energia Nucleară – Sucursala Instititul de Cercetări Nucleare Piteşti, Ansaldo Nucleare şi ENEA, ambele din Italia.


Platforma de la Mioveni a fost aleasă pentru derularea proiectului având în vedere că în această locație se fac cercetări destinate funcționării unităților de la Cernavodă din 1971. În plus, Institutul dispune de personal de înaltă calificare, pot fi asigurate utilitățile, paza militară, dar și echipamentele necesare cercetării.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: