miercuri

19 ianuarie, 2022

Proiect de cercetare european de un miliard de euro la nou tip de reactor nuclear, pe platforma de la Mioveni

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 decembrie, 2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, anunță o investiţie internațională evaluată la un miliard de euro, care urmează să se deruleze pe o perioadă de 15-20 de ani la Mioveni şi care vizează cercetările pentru construcţia unui tip nou de reactor nuclear de nouă generație, potrivit MEDIAFAX.

Este vorba despre cercetările la un reactor de demonstratie răcit cu plumb – ALFRED, un reactor de generație a IV, superior celor de la Cernavodă din punct de vedere al siguranței în exploatare sau a consumului de combustibil nuclear

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul va fi derulat de Regia Autonomă de Tehnologii pentru Energia Nucleară – Sucursala Instititul de Cercetări Nucleare Piteşti, Ansaldo Nucleare şi ENEA, ambele din Italia.


Platforma de la Mioveni a fost aleasă pentru derularea proiectului având în vedere că în această locație se fac cercetări destinate funcționării unităților de la Cernavodă din 1971. În plus, Institutul dispune de personal de înaltă calificare, pot fi asigurate utilitățile, paza militară, dar și echipamentele necesare cercetării.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr