vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2019

PNL a lansat luni programul politic pentru alegerile europarlamentare, între obiectivele acestui program regăsindu-se ridicarea MCV, intrarea României în Schengen şi aderarea la Zona euro.

Avem şansa de a fructifica la maxim toate avantajele din statutul de membru pe care îl are UE. Misiunea principală a celor care ne reprezintă la nivelul instituţiilor UE este să aducă beneficii pentru România”, a spus la festivitatea de lansare președintele PNL, Ludovic Orban.


Programul politic PNL este structurat pe 20 de capitole, ca obiective concrete ale acestuia fiind enumerate, printre altele:

  • înființarea unui mecanism care să monitorizeze situația statului de drept și respectarea drepturilor fundamentale în toate statele Uniunii Europene
  • aderarea cât mai curând a României la Spațiul Schengen, dar și aderarea la Zona Euro
  • obținerea de cel puțin la fel de multe fonduri europene pentru România în Bugetul 2021-2027 prin comparație cu perioada 2014-2020 și simplificarea absorbției fondurilor europene
  • un nivel al plăților directe la hectar pentru agricultorii români la nivelul mediu din UE
  • obținerea de fonduri europene pentru construcția sau finalizarea lucrărilor la autostrada Pitești – Sibiu, autostrada Comarnic – Brașov, autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni, drumul expres Craiova – Pitești și șoseaua de centură a Bucureștiului
  • reabilitarea tuturor clădirilor rezidențiale încadrate în clasa seismică I, dar și reabilitarea termică, din bani europeni, a 500.000 de apartamente din România
  • construcția și dotarea până în 2024 a trei spitale regionale la standarde europene

(Programul politic integral al al PNL pentru alegerile europarlamentare poate fi descărcat AICI)

Ludovic Orban a precizat: „România trebuie să îşi fixeze ca obiectiv principal dezvoltarea economică, bazată pe fundamente solide. O creşteren economică care să se bazeze pe motoare de creştere solidă, care să fie una sustenabilă pentru cetăţenii săi.

România trebuie să militeze pentru o integrare cât mai profundă la nivel european, trebuie să militeze pentru o Europă unită”.

Primul capitol al programului este intitulat ”Viitorul Uniunii Europene pentru PNL” și afirmă:


Următorul mandat al Parlamentului European va fi cel mai important de la aderarea României la Uniunea Europeană. Va fi mandatul în care se vor pune bazele unei noi Uniuni Europene, mai puternice, mai sigure și mai apropiate de cetățenii săi.

Este important ca în următorii 5 ani România să trimită în Parlamentul European oameni politici competenți care să aibă o bună înțelegere a tendințelor europene și să fructifice avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană.

Partidul Național Liberal consideră că locul României este în centrul Uniunii Europene, alături de statele care își doresc o Uniune Europeană puternică, integrată și care lucrează în folosul cetățenilor ei.

Lansarea oficială a candidaților PNL a avut loc în martie, în cadrul unui summit al PPE organizat la București, la care au participat președintele Klaus Iohannis și candidatul PPE la președinția viitoarei Comisii Europene, Manfred Webber. Lista PNL la europarlamentare îi are pe primele locuri pe Rareș Bogdan, Mircea Hava și Siegfried Mureșan.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: