duminică

21 aprilie, 2024

17 aprilie, 2013

România informează Comisia Europeană că vrea să adere la zona euro la o dată la care va atinge criteriile de convergență, renunțând astfel la un angajament ferm de aderare la zona euro în anul 2015, termen care fusese menținut până anul trecut.

În Programul de convergență 2013-2016, adoptat marți de guvern și trimis la Comisia Europeană, nu mai apare termenul 2015 de aderare la zona euro.

”Angajamentul de adoptare a monedei euro este menținut pentru o dată la care va fi atins obiectivul privind îndeplinirea criteriului nominal şi real de convergență”, se arată în noul Program de convergență.


În varianta precedentă a Programului de convergență, Guvernul își menținea obiectivul de aderare la zona euro pe parcursul anului 2015.

”Angajamentul de adoptare a monedei euro în 2015 este menţinut şi reprezintă o ancoră importantă a asigurării consecvenţei în timp a mix-ului de politici macroeconomice şi a reformelor structurale, precum şi pentru promovarea ajustărilor necesare creşterii rezilienţei şi flexibilităţii economiei româneşti”, afirma Guvernul în prcedentul program de convergență, 2012-2015.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: