luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2018

Producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7% în primele două luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+9,6%) şi a industriei extractive (+5,3%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele două luni din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, a crescut cu 7,4%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+9,9%) şi industriei extractive (+5,4%).


Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,2%.

În februarie 2018, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 5,8%, datorită creşterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale:

  • industria prelucrătoare (+6,9%)
  • industria extractivă (+5,3%)
  • producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,7%, ca efect al creşterilor din industria prelucrătoare (+7,5%) şi industria extractivă (+5,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,3%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna februarie 2018, producţia industrială (serie brută) s-a majorat faţă de luna precedentă cu 3,7%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+5,3%) şi industriei extractive (+0,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7%, din cauza scăderii înregistrate de industria prelucrătoare (-2,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 5,8%, respectiv cu 3,2%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: