miercuri

17 iulie, 2024

24 mai, 2013

Asociația producătorilor de bere Brauer-Bund a cerut guvernului german să facă mai multe studii înainte de a aproba exploatarea rezervelor de gaze de șist prin fracturare hidraulică, o metodă controversată care presupune injectarea de fluide sub presiune ce conțin agenți chimici, care ar putea polua apa folosită în producerea berii, relatează EUObserver.

Cancelarul german, Angela Merkel, nu a exclus, într-un interviu acordat în februarie cotidianului Straubinger Tagblat , folosirea de către Germania a tehnicii controversate de extracţie prin fracturare hidraulică pentru exploatarea rezervelor de gaze de şist, însă a cerut să fie demonstrată absenţa pericolelor în cazul acestei metode. „Cu această tehnică, noi rezerve de gaze ar putea fi, probabil, exploatate şi în Germania, însă noi trăim într-o ţară foarte dens populată, spre deosebire de o mare parte din teritoriul Statelor Unite”, a subliniat ea.

Ministrul german al mediului, Peter Altmaier a promis, la rândul său, o reglementare în acest sens înainte de alegerile legislative germane din septembrie. Deşi această tehnică a permis Statelor Unite şi Canadei să exploateze rezerve importante de hidrocarburi în ultimii ani, metoda de fracturare hidraulică este foarte controversată în ceea ce priveşte consecinţele sale asupra mediului, în special asupra pânzei freatice.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: