vineri

19 iulie, 2024

17 mai, 2021

Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis săptămâna trecută retragerea titlului de doctor în drept obținut de procurorul Codruț Olaru, fost vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrucât teza de doctorat a acestuia este plagiată „grosier”, scrie PressOne.

Conform procedurilor, procurorul Codruț Olaru poate contesta decizia în termen de zece zile de la comunicarea acesteia, contestația sa urmând a fi analizată de CNATDCU. În cazul în care contestația e respinsă, retragerea titlului de doctor urmează a fi oficializată printr-un ordin al ministrului Educației.

Lucrarea „Particularitățile criminalității organizate în România” a fost susținută în 2013, când Codruț Olaru era procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).


Coordonatorul său de doctorat a fost Tudorel Toader, fost ministru al Justiției într-unul dintre guvernele PSD (între 2017 – 2019), care în 2013 era decanul Facultății de Drept de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și judecător al Curții Constituționale a României (CCR).

Procurorul Olaru neagă acuzațiile de plagiat. El a depus o acțiune în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației și a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, și președintelui CNATDCU, Ioan Aurel Pop, clasarea sesizării asupra căreia Consiliul urma să se pronunțe, pe motiv că în martie 2020 primise – pe o altă sesizare – verdict de neplagiat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: