joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 mai, 2021

Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis săptămâna trecută retragerea titlului de doctor în drept obținut de procurorul Codruț Olaru, fost vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrucât teza de doctorat a acestuia este plagiată „grosier”, scrie PressOne.

Conform procedurilor, procurorul Codruț Olaru poate contesta decizia în termen de zece zile de la comunicarea acesteia, contestația sa urmând a fi analizată de CNATDCU. În cazul în care contestația e respinsă, retragerea titlului de doctor urmează a fi oficializată printr-un ordin al ministrului Educației.

Lucrarea „Particularitățile criminalității organizate în România” a fost susținută în 2013, când Codruț Olaru era procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).


Coordonatorul său de doctorat a fost Tudorel Toader, fost ministru al Justiției într-unul dintre guvernele PSD (între 2017 – 2019), care în 2013 era decanul Facultății de Drept de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și judecător al Curții Constituționale a României (CCR).

Procurorul Olaru neagă acuzațiile de plagiat. El a depus o acțiune în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației și a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, și președintelui CNATDCU, Ioan Aurel Pop, clasarea sesizării asupra căreia Consiliul urma să se pronunțe, pe motiv că în martie 2020 primise – pe o altă sesizare – verdict de neplagiat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: