sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 mai, 2021

Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis săptămâna trecută retragerea titlului de doctor în drept obținut de procurorul Codruț Olaru, fost vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrucât teza de doctorat a acestuia este plagiată „grosier”, scrie PressOne.

Conform procedurilor, procurorul Codruț Olaru poate contesta decizia în termen de zece zile de la comunicarea acesteia, contestația sa urmând a fi analizată de CNATDCU. În cazul în care contestația e respinsă, retragerea titlului de doctor urmează a fi oficializată printr-un ordin al ministrului Educației.

Lucrarea „Particularitățile criminalității organizate în România” a fost susținută în 2013, când Codruț Olaru era procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Coordonatorul său de doctorat a fost Tudorel Toader, fost ministru al Justiției într-unul dintre guvernele PSD (între 2017 – 2019), care în 2013 era decanul Facultății de Drept de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și judecător al Curții Constituționale a României (CCR).

Procurorul Olaru neagă acuzațiile de plagiat. El a depus o acțiune în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației și a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, și președintelui CNATDCU, Ioan Aurel Pop, clasarea sesizării asupra căreia Consiliul urma să se pronunțe, pe motiv că în martie 2020 primise – pe o altă sesizare – verdict de neplagiat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: