miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2012

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Eugen Georgescu, a fost reţinut miercuri de procurorii Parchetului General, în dosarul exploziilor din februarie, de la Sighetu Marmaţiei, soldate cu un mort și 20 de răniți.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție îl acuză pe Georgescu că, în perioada 2007-2008, când era director în ANRE, ar fi blocat suspendarea licenței firmei SC BERG SISTEM GAZ SA, furnizorul de gaze implicat în exploziile de la Sighetu Marmației, deși inspectorul din subordinea lui i-a comunicat că existau nereguli la acea firmă.

Ce spun procurorii că a făcut Georgescu:

  • În calitate de director general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor, în perioada 2007 – mai 2009, având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii A.N.R.E. din teritoriu, Eugen Georgescu şi-a îndeplinit cu ştiinţă în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.
  • El nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate că, atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi.
  • Aceştia au efectuat controale la această firmă şi l-au informat pe Georgescu privind neregulile grave constatate. Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008, Georgescu Eugen a cerut subordonatului său, agentul constatator P. A., să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC BERG SISTEM GAZ SA.
  • Îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu trecute în fişa postului lui Eugen Georgescu, a creat condiţiile favorizante pentru continuarea activităţii de proiectare, execuţie şi distribuţie a gazului metan de către inculpata SC BERG SISTEM GAZ SA, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, cu toate că această firmă nu îndeplinea mai multe condiţii minime necesare derulării acestui tip de activitate, având drept efect mediat, producerea celor două explozii.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: