luni

22 aprilie, 2024

15 ianuarie, 2019

Procurorii care s-au ocupat de anchetarea mitingului din 10 august sunt la rândul lor anchetati disciplinar.

Este vorba despre trei procurori militari pentru care Inspecția Judiciară cere secției pentru procurori a CSM sancțiuni disciplinare – șeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ, Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti,

Printre ei se află și procurorul care a fost în Piața Victoriei pe 10 august, la mitingul diasporei, și apoi a decis să se sesizeze din oficiu.


În baza acestei sesizări a fost deschis dosarul penal în care conducerea Jandarmeriei este cercetată pentru mai multe infracțiuni.

Inspecția Judiciară le reproșează celor trei procurori că ar fi încălcat dispoziții din ordine interne din cadrul Ministerului Public. Doi dintre procurori- Gheorghe Cosneanu și Codruţ Mihalache- sunt acuzați că ar fi delegat alți magistrați să lucreze în cadrul acestui dosar cu încălcarea a două ordine ale Procurorului general al României.

Al treilea, Bogdan Ciprian Pîrlog, procurorul care s-a sesizat din oficiu în acest caz, este acuzat că nu ar fi trebuit să meargă în Piața Victoriei fără să își anunțe superiorii și că în acest fel a fost în același timp atât martor al evenimentelor, cât și organ de cercetare.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: