vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2012

Adoptarea Legilor sănătăţii, privind sistemul de plată a pensiilor private, de aplicare a Codului de Procedură Penală, modificarea actelor normative privind evidenţa persoanelor sau amânarea tranzacţionării unor pachete de acţiuni sunt priorităţi ale Guvernului în noua sesiune legislativă.

Potrivit Mediafax, proiectele de legi au fost incluse, în vederea aprobării, în Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2012.

 • Executivul va aproba şi va propune Parlamentului luna octombrie ca dată de finalizare a procedurii legislative pentru proiectul de lege pentru organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România.
 • Până în decembrie ar urma să fie adoptat şi un proiect de lege privind exercitarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară şi/sau alternativă, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Practicienilor de Medicină Complementară şi/sau Alternativă din România.
 • Tot pentru decembrie, Guvernul propune să fie încheiată procedura legislativă pentru legea de punere în aplicare a Codului de Procedură Penală, dar şi a legilor privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative şi neprivative de libertate sau a legii de privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune.
 • Un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor private ar trebui finalizat până în noiembrie, urmând ca până în decembrie să fie modificată legea sistemului unitar de pensii publice şi să fie adoptat proiectul de lege privind salarizarea în anul 2013 a personalului plătit din fonduri publice.
 • Până la finalul anului ar trebui adoptată şi o lege privind economia socială, dar şi legea bugetului de stat pe anul 2013 şi cea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul viitor.
 • Guvernul îşi propune ca până la finalul acestui an să modifice şi completeze unele acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de identitate ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România.
 • Executivul va proroga termenul de finalizare a procedurilor de admitere la tranzacţionare în sisteme de tranzacţionare administrate de Bursa de Valori Bucureşti – S.A. a acţiunilor societăţilor sau companiilor naţionale la care Fondul Proprietatea S.A. deţine pachete de acţiuni, demarate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi a măsurilor pentru pregătirea şi derularea ofertelor publice secundare de vânzare de acţiuni.
 • Propunere privind serviciile poştale, un proiect de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii, modificarea şi completarea legii serviciilor de transport public local şi a legii minelor.
 • Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
 • Proiect privind acordul unic pentru autorizarea lucrărilor de construcţii, şi un proiect de modificare a legii cadastrului şi publicităţii imobiliare în vederea facilitării accesului la bazele de date privind proprietatea pentru autorităţile administraţiei publice locale.
 • Proiectul de lege pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor.
 • Proiectul de lege privind gospodărirea integrantă a zonei costiere.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: