vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2015

Liderii PSD s-au întâlnit luni în cadrul Comitetului Național Executiv, premierul Victor Ponta anunțând la finalul acestei întâlniri prioritățile partidului pentru anul 2015: modificarea Constituției, modificarea sistemului electoral, reforma administrativă și adoptarea unui nou Cod fiscal.

Referitor la revizuirea Constituției, PSD va lucra un proiect propriu pe această temă, Victor Ponta nominalizându-l de senatorul Ion Chelaru, care ”va lucra împreună cu niște colegi pentru finalizarea unui proiect”.

Referitor la modificarea legilor electorale, premierul Ponta a reamintit că președintele Camerei, Valeriu Zgonea, este cel care coordonează grupul de lucru constituit la Parlament.


”Pentru a avea un nou cod electoral, în așa fel încât în 2016 să putem să avem un sistem foarte clar, trebuie adoptată noua lege cu cel puțin un an înainte de alegeri”, a precizat liderul PSD.

În chestiunea reformei administrativ-teritoriale, Victor Ponta consideră că este nevoie de ”un dialog între putere și opoziție pentru ca măsurile să fie ”stabile și recunoscute de toate părțile politice”.

”În calitate de prim-ministru, voi dori să prezint celor două Camere principalele priorități pentru sesiunea de primăvara: Codul fiscal și Codul de procedură fiscală”, a mai afirmat premierul Ponta.

În planul intern de partid, Victor Ponta a anunțat luni calendarul celor mai importante reuniuni PSD: un Consiliu al Comitetului Executiv și ședința grupurilor parlamentare reunite, în 30-31 ianuarie, la inceputul lunii martie, Liga aleșilor locali, iar pe 20-21 martie, un Consiliu Național.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: