vineri

12 aprilie, 2024

18 iunie, 2020

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat joi proiectul pentru digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Concret, este vorba despre un singur proiect pilot, ce va fi implementat la Spitalul Colentina și pentru care nu există o estimare de costuri și nici un termen de realizare.

Proiectul constă în:

  • automatizarea/eficientizarea fluxurilor medicale
  • siguranţa datelor pacienţilor
  • telemedicina/asistenţa medicală la distanţă/ second opinion şi interconectare.

Pasul următor este realizarea unui studiu de fezabilitate, menționează raportul de specialitate ce însoțește HCL:


Ţinând seama de contextul epidemiologic COVID-19, digitalizarea este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital. Astfel, se va diminua riscul de contaminare prin manipularea documentelor.

În egală măsură, fiind un sistem de management integrat/centralizat, va fi facilitat accesul la informaţii în timp real cu privire la situaţia mişcării pacienţilor (saloane, paturi), la consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienţilor internaţi, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt.

Dezvoltarea unui sistem informatic integrat de e-sănătate va contribui la debirocratizarea, îndepărtarea duplicării datelor medicale, asigurarea informaţiilor medicale relevante ale unui pacient, îndepărtarea datelor redundante din sistem, creşterea eficienţei personalului medical şi administrativ, îmbunătăţirea procesului de furnizare de servicii medicale şi, în consecinţă, evitarea unor erori. În plus, va permite accesarea securizată a informaţiilor medicale de către personalul medical (second opinion) aflat la distanţă, pentru eventuale situaţii speciale care impun un astfel de mod de lucru.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: