vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 februarie, 2020

Un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, este infectat cu noul coronavirus, a anunțat Ministerul român de Externe. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și doi pasageri).

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, menționează un comunicat al MAE.


El a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, mai precizează MAE.

Ziua cu cele mai multe decese din cauza Covid-19

Un număr de 242 de persoane au murit miercuri, de departe cel mai grav bilanț pentru 24 de ore, de când s-a declanșat epidemia.

Numărul cazurilor de contaminare confirmate a stabilit și el un record, miercuri, când s-a depășit plafonul de 14.800 într-o singură zi, totalul fiind, la sfârșitul zilei, de 60.000 pe persoane, în întreaga Chină continentală.


Autoritățile de la Beijing au anunțat descoperirea unei metode noi, mai rapide, de confirmare a infecțiilor.

Pe de altă parte, cercetărorii chinezi avertizează că perioada maximă de incubare a Covid-19 nu ar fi de 14 zile, ci dublă.

Mai multe evenimente publice de anvergură au fost anulate, nu numai în țări unde s-au înregistrat cazuri cu noul coronavirus, ci și în unele state ce n-au confirmat încă niciun bolnav. Printre acestea se numără și Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, programat luna aceasta.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: