miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 septembrie, 2021

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le cere guvernanților modificarea regulilor privind carantinarea, astfel încât persoanele vaccinate să se poată deplasa liber și după instituirea carantinei de noapte în weekend. Aceasta ar stimula vaccinarea, explică primarul, care insistă că nu trebuie pedepsiți și cei care s-au vaccinat.

În Timișoara va intra în vigoare, vinerea aceasta, carantina de noapte în weekend, întrucât incidența Covid-19 din localitate a depășit 4 cazuri la 1.000 de locuitori. Miercuri, rata a ajuns la 4,49 cazuri la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că urmează ca CNSU să reglementeze, printr-o hotărâre, închiderea activităţilor economice din anumite domenii la ora 18:00 în localităţile unde rata de incidenţă trece de 4 cazuri la mia de locuitori.


Argumentele primarului Domici Fritz:

Suntem în altă situație decât în primăvară. Avem o parte din populație vaccinată.

Dacă ne uităm la situația din Spitalul Victor Babeș, 97% din internați sunt nevaccinați. De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccin?

Nu ar trebui să fie afectați de restricții cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.


De ce acum de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricții generale care să omoare economia.

Primarul a explicat că nu mai face parte din Comitetul Județean pentru situații de urgență, pentru că edilii au fost excluși din această structură.

„Nu e o decizie liberă ce se poate lua de un comitet județean. Este o HG care stabilește aceste praguri. După pragul de 6 vedem deja antamate restricții care nu fac diferența între vaccinați și nevaccinati”, a declarat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În plus, primarul a adăugat că în Timișoara, nivelul de testare este ridicat, al doilea ca nivel după București, fiind urmat de Cluj.

„În Cluj Napoca, și Emil Boc cere să includem rată de testare în aceste praguri. Nu se poate ca cei cinstiți să fie pedepsiți cu restricții generaliste care descurajează vaccinarea”, a spus Dominic Fritz.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: