sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iulie, 2021

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (foto), a anunțat joi seară că a negociet cu Supercom luni de zile, ”la sânge”, pentru obţinerea unui tarif corect pentru colectarea gunoiului, dar în final consilierii PNL şi PSD au votat împotrivă.

”Niciodată nu m-aş fi aşteptat că PNL va vota cot la cot cu PSD pe o temă atât de importantă”, afirmă primarul, precizând că a făcut greşeala de a avea încredere în ”partenerii” din coaliţie.

”Luni de zile am negociat la sânge cu Supercom pentru a obţine nişte tarife corecte pentru colectarea gunoiului. Faţă de ce înaintaseră în primă fază, cele de acum sunt cu 35% mai mici. Tariful supus la vot e chiar sub cel de la Sectorul 4, singurul sector care mai are un sistem similar bazat pe “plăteşte cât arunci”, raportat la volum.  Luni de zile am luptat cu cei de la Supercom pentru acest tarif. Iar când să trecem finişul, partenerii ne-au pus piedică. PNL şi PSD au votat împotriva unui tarif care ar fi deblocat toată situaţia generată de neinspirata taxă de habitat”, a scris, joi seară, pe Facebook, Radu Mihaiu.


Primarul precizează că situaţia a fost analizată ”pe toate părţile”.

”Am luat punct cu punct fundamentarea tarifului şi am tras de fiecare leu în beneficiul cetăţenilor. Am discutat cu fiecare parte interesantă şi m-am asigurat că totul e clar. Am comis o singură greşeală. Am avut încredere în “partenerii” din coaliţie. Niciodată nu m-aş fi aşteptat că PNL va vota cot la cot cu PSD pe o temă atât de importantă”, a mai scris primarul.

Primarul de sector mai are o dispută cu consilierii PNL, legată de reorganizarea primăriei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În Sectorul 2, Radu Mihaiu vrea să reducă cu până la 20% posturile din primărie, fiind vorba în total despre 48 de posturi, din care două de director. El mai propune înființarea unei Direcții de Utilități Publice și Mediu și a Direcției de Învățământ și Proiecte Educaționale.


Reorganizarea, făcută în baza unui audit extern al Deloitte, este însă respinsă de consilierii PNL, care afirmă că ”nu girează o organigramă care mai mult centralizează, decât descentralizează, care creează atât suprapuneri, cât și redundanțe de natură organizațională”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: