luni

27 mai, 2024

29 iunie, 2017

Premierul Mihai Tudose a ajuns joi seara, în jurul orei 20.00, la sediul Executivului, însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu și de fostul secretar genaral al guvernului, Mihai Busuioc (foto).

Primul act semnat de Mihai Tudose în calitate de premier pare să fi fost decizia de numire a lui Mihai Busuioc în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Prin altă decizie a premierului Mihai Tudose, Alexandru-Mihai Ghigiu a fost eliberat din funcția de secretar general al Executivului.


Deciziiile au fost publicate imediat, joi seară, în Monitorul Oficial.

Mihai Busuioc, fost secretar general și în guvernul lui Sorin Grindeanu, se reîntoarce în funcție după 2 săptămâni, fiind eliberat din funcție în urma refuzului de a demisiona pentru ca Victor Ponta să preia controlul guvernului.

Alexandru-Mihai Ghigiu a fost cel care l-a ajutat pe Sorin Grindeanu să îl ”transfere” pe Victor Ponta la guvern, deci a plătit cu funcția actul de rebeliune. Inițial, el a preluat interimar poziția de șef al SGG doar pentru a putea contra-semna decizia de demitere a lui Busuioc.

După eșecul ”puciului” Ponta-Grindeanu, Victor Ponta și-a dat demisia din fruntea SGG și a revenit la activitatea de parlamentar, Ghigiu asigurând, din nou, interimatul funcției.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: