vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2017

Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru achiziţia centralizată de medicamente antibiotice, lansată în noiembrie anul trecut de fostul ministru Vlad Voiculescu.

Contractele atribuite pentru următorii doi ani totalizează 80,38 milioane de lei, fără TVA, jumătate față de maximul estimat la momentul deschiderii licitaţiei (de 161,5 milioane de lei).

Aceasta validează soluția lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Dacian Cioloș, potrivit căreia achiziția centralizată, și nu la nivelul fiecărui spital, duce la diminuarea prețului de achiziție.


Ministerul Sănătăţii a demarat anul trecut, pentru prima data, achiziţii publice centralizate pentru medicamente antibiotice, oncologice, dar şi pentru echipamente medicale din diverse domenii.

Achiziţia centralizată înseamnă încheierea unui acord cadru cu Ministerul Sănătății, urmând ca spitalele să semneze contracte subsecvente, la prețul de atribuire rezultat din licitație.

Procedură determină o diminuarea semnificativă a prețului prin discountul presupus de cantitatea mare de medicamente achiziționate, dar și prin eliminarea posibilelor fapte de corupție de la nivelul spitalelor.

Au câştigat 14 companii furnizoare de medicamente, care vor furniza 29 de tipuri de antibiotice, scrie News.ro


Printre firmele câștigătoare se numără Mediplus Exim, parte a grupului A&D Pharma, din care face parte şi lanţul de farmacii Sensiblu (peste 30 milioane de lei, fără TVA, reprezentând peste o treime din suma finală a contractului cadru), Europharm holding (17,26 milioane lei, fără TVA) și Farmexpert (16,43 milioane de lei, fără TVA).

Piaţa farma din România a ajuns anul trecut la o valoare de 12,95 miliarde lei (2,9 miliarde euro), în creştere cu 10,6%, potrivit unui raport al companiei Antibiotice Iaşi, cel mai important producător român de medicamente generice.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: