sâmbătă

13 iulie, 2024

18 mai, 2013

Sediul DNA

Prim-procurorul adjunct al Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, Ilfov, Aurelia Constantinescu, a fost reținută sâmbătă de magistrații Direcției naționale Anticorupțiesub acuzația că ar fi luat mită bani și produse alimentare și nealimentare.

Magistratul ilfovean este acuzat de trafic de influență, a informat DNA.

Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat măsura arestării preventive a acesteia, urmând ca judecătorii Curții de Apel București să decidă asupra eventualei arestări pentru 29 de zile, cerute de procuririi DNA.


În acest dosar, procurorii anticorupție au primit și informații de la SRI.

Ce spune DNA că a făcut prim-procurorul adjunct de la Buftea:

  • În perioada februarie – mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora, în calitatea sa de procuror, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani primind, în mod direct suma totală de 4.500 de lei, precum și produse alimentare și nealimentare, pentru ca în schimb să își exercite influența pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet și asupra unor polițiști, astfel încât să fie ameliorată situația juridică a soțului denunțătoarei.
  • Acesta era cercetat în două dosare, de către organele de poliție pentru infracțiunea de furt de autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru infracțiunea de dare de mită.
  • În cel de-al doilea dosar, soțul denunțătoarei avea să fie trimis în judecată în stare de arest preventiv.
  • La data de 15 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora a pretins de la persoana denunțătoare, prin intermediar, o nouă sumă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei și două cartușe de țigări în scopul menționat mai sus.
  • La data de 17 mai 2013, inculpata a primit de la persoana denunțătoare suma de 3.000 lei și două cartușe de țigări, procurorii anticorupție procedând la constatarea infracțiunii flagrante.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: